به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، يحيي حسين پور در گفت وگو با خبرنگار تسنيم در شهرکرد اظهار کرد : با توجه به وجود 2 هزار کيلومتر ايل راه عشايري در مناطق سخت گذر و کوهستاني استان ، هر ساله به علت کمبود اعتبار بخشي از آنها بازگشايي و مرمت نمي شود.
وي افزود: هر ساله در فصل بهار به علت جاري شدن سيلاب و روان آب ها بخشي از ايل راه هاي عشايري و مسيرهاي عبور احشام و چهارپايان نظير پل ها و گذرگاه ها تخريب و مسدود مي شود که عشاير به ناچار از گذرگاه هاي مرتفع و پرخطر عبور مي کنند.
مديرکل امور عشاير چهارمحال و بختياري گفت : استان چهارمحال و بختياري از جمله مناطق کوهستاني فلات مرکزي و دومين استان عشايرنشين ايران محسوب ميشودو از جمعيت 900 هزار نفري ، بيش از 126 هزار نفر از آن ها را عشاير تشکيل مي دهند.
حسين پور افزود : عشاير چهارمحال و بختياري شامل اقوام بختياري ، قشقايي ، چهرازي ، نصرآبادي و دهکردي هستند و 1.5 ميليون واحد دامي دارند که 25 درصد پروتئين اين استان و 10درصد از گوشت کشور را تأمين مي کنند.
وي تصريح کرد : عشاير کوچنده با آغاز فصل کوچ 2 هزار کيلومتر ايلراه چهارمحال و بختياري را مي پيمايند که سالانه اين ايلراه ها با شروع کوچ عشاير نياز به مرمت ، بازسازي و بازگشايي دارند.
قديمترين ايلراه اين استان «دزپارت» است که متعلق به زمان هخامنشيان است ودر دوران صفويه مرمت و بازسازي شده است ، اين ايلراه فلات مرکزي را به خوزستان متصل مي کند و برنامه ريزي هاي لازم براي ثبت اين ميراث تاريخي انجام شده است.